FIT CHIPSY


Składniki:


- 1,5-2 kg ziemniaków


- 1 łyżka oleju ryżowego/rzepakowego


- przyprawy 


(u nas: do ziemniaków, ostra papryka,zioła prowansalskie)



Przygotowanie:


 Ultra cienko pokrój ziemniaki, odciśnij w suchym ręczniku, dodaj olej i przyprawy- wymieszaj.  Przełóż na blachę, piecz 30-40 min. 200-230 stopni.



Smacznego !






OGLĄDAJ:




6 komentarze:

  1. Super FIT przekąska, idealna na weekendowy seansik w domku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Można połączyć zdrową żywność z chęcią na chipsy, do których przyzwyczailiśmy w sklepach, tym razem bez wyrzutów sumienia o ich szkodliwości ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. na ultra cienkie pokrojenie jest dobra obieraczka do ogórka/ziemniaka sprawdzi się również jako nóż ;)

    OdpowiedzUsuń