CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO BEZGLUTENOWE Z KASZY JAGLANEJ




Składniki

- 2 duże łyżki mąki ryżowej 
- 2 woreczki kaszy jaglanej ugotowanej
- 5 łyżek ksylitolu
-  olej kokosowy 1 łyżka
- 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- suszone owoce ( u nas śliwki)




Przygotowanie


Blendujemy na gładko wszystkie składniki.
Wylewam do blaszki. Posypujemy owocami suszonymi i wbijamy je w ciasto. Wkładamy do piekarnika na 
190 stopni -
60 min., po wyjęciu czekamy min. 15 min do ostygnięcia. 



Smacznego !












2 komentarze:

  1. Po godzinie pieczenia wciąż jest mokre, jakby niedopieczone. Tak ma być i jak je wyjmę to "wyschnie" czy raczej trzymać dalej? 😀

    OdpowiedzUsuń