szybki pożywny krem z brokuła





Składniki:
      500 g brokuła
     1 marchew, 1 pietruszka korzeń
      250 g świeżego szpinaku
      1 cebula
  4 ząbki czosnku
  500 ml wody
  Kostka warzywna do zup (ekologiczna)  Trendy Lunch Melvit- pęczak, bulgur, soczewica zielona


Przygotowanie:
Zalej brokuł, marchew, pietruszkę korzeń, pokrojoną cebulę i czosnek oraz kostkę warzywną gorącą wodą. Gotuj ok. 15 minut i dodaj szpinak, aż zmięknie i straci sprężystość. Zmiksuj wszystko dodaj dowolne przyprawy (pieprz, sól) jeśli potrzebujesz. Zupa gotowa !
Przełóż do miseczki i wymieszaj razem z woreczkiem mieszanki TRENDY LUNCH- pęczak, bulgur, soczewica zielona.














.

1 komentarze:

  1. Bardzo pyszna wyszła :) Całej rodzinie smakowała, z pewnością zrobię jeszcze nie jeden raz;)

    OdpowiedzUsuń