KREM Z DYNII Z POSYPKĄ



  • SKŁADNIKI:

    1 kg dyni swieżej lub mrożonej
  • 1 marchew duża
  • 1 cebula duża
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kostka rosołowa eko
  • sól
  • pieprz


PRZYGOTOWANIE:
Pokrojone w małe czątki warzywa przekładamy na patelnię z olejem kokosowym. Podsmażamy około 4- 5 min. Lekko podsmażone przekaładamy do garnka z 900 ml wody i kostką. Gotujemy, aż warzywa zmiękną ok 30-40 min. Warzywa wkłądamy do blendera i miksujemy na gładko. Przyprawiamy do smaku. Przelewamy do miseczek i posypujemy ziarenkami, u nas TrioSeeds {klik}
Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie warzywa powinny być miękkie. Całość rozdrabniamy blenderem, aż zupa nabierze konsystencji kremu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Smacznego !: )







0 komentarze:

Prześlij komentarz