OMLET Z TRUSKAWKAMI




Składniki:

- 2 jaja
- płatki owsiane
(u nas: Secret Fitness Owsianka)
- owoce jagodowe (u nas truskawki)


Przygotowanie:

Rozbełtaj 2 jaja, połącz z płatkami  (wcześniej rozmoczonymi)-50 g. Gotową masę przelej na patelnię. Ułóż na niej ¾ szklanki owoców jagodowych (tu: truskawki). Poczekaj, aż omlet się zapiecze od spodu i delikatnie obróć stroną z owocami do gorącej patelni, owoce fajnie wsiąkną w omleta :)










3 komentarze:

  1. Ale świetny omlecik! Zjadła bym bardzo chętnie taki, może jutro sobie przyrządze, tylko muszę skoczyć po truskaweczki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Chciałbym sie dowiedzieć jak to dokladnie przygotowywać wszystko zrobilem ideolo dalem 50g platkow i wyszło mi jajko sadzone z truskawkami :D czy trzeba dodać więcej płatków w takim razie możecie pokazać jak ma wyglądać masa czekam na odp pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Musisz wcześniej zalać płatki wrzątkiem, tak żeby owsiane nasiąkneły a w drugiej miseczce rozbeltac np widelcem Jajka i na koniec razem to wymieszać. Nie robiłam ale wiem, że powinna wyjść z tego taka papka :)

      Usuń